Det som är bra med de här chokladbollarna, förutom att de är goda såklart, är att de innehåller saker som gör kroppen ganska glad och stark. Det är dadlar, havregryn, kakao och kokosolja som gör grejen. Dadlar är superbra när man mixar olika bollar, eftersom det gör bollarna kletiga och liksom klistrar ihop dem.

Men nu slutar vi surra och hoppar till receptet istället.

Du behöver:

Artikelbild

| Inuti. Dadlar, kakao och havregryn gömmer sig i bollarna.

100 g färska dadlar

(brukar finnas på fruktavdelningen i mataffären)

0,75 dl havregryn

1 msk kakao

Artikelbild

| Dela med dig. Bjud brorsan, en kompis, eller ett gossedjur på fika.

1 msk kokosolja

lite flingsalt

Kokos att rulla i

Gör så här:

Dela på dadlarna och pilla ur kärnan. Lägg dem i en matberedare och mixa lite snabbt så att de går sönder. Akta fingrarna!

Mät upp havregryn, kakao och kokosolja och sätt i matberedaren. Strö över en liten nypa flingsalt. Det gör chokladsmaken ännu godare.

Mixa ihop till en kladdig deg. Blir den för kladdig kan man sätta i mer havregryn eller lite kokos. Blir den för torr funkar några droppar vatten.

Ta bort kniven i matberedaren och rulla små bollar av degen.

Häll upp kokos på ett fat eller i en djuptallrik och rulla bollarna i kokosen.

Bollarna blir lite fastare om de får stå i kylen en stund.

Perfekta till både fika och mellis. Dessutom är de fria från gluten, nötter och mjölk om någon är allergisk. Välj glutenfria havregryn om någon är superkänslig.