En skog fylld av bokstäver

PITEÅ Piteå museums utställning Bokskogen ABC låter barnen bekanta sig med bokstäver. Där kan de leka, leta bokstäver, bilda ord och läsa.

Utställningen öppnade i lördags och är en barnutställning om bokstäver och ord. Inramningen är en skogsmiljö och tanken är att barnen på ett lekfullt sätt ska kunna bekanta sig med bokstäver. Hur bokstäverna ser ut, hur de känns och vilka ord de kan bilda.

– Syftet med utställningen är att främja läsandet. När man lär sig att läsa öppnas nya världar, säger Anna Elmén Berg, antikvarie på Piteå museum.

Hon berättar att barnen bland annat kan leta efter bokstäver, leka, spela spel, bilda ord och läsa böcker inne i skogen. Hela alfabetet finns gömt på olika platser i skogsmiljön. På väggarna finns det fem hemliga luckor och varje lucka har en bokstav. Då gäller det att försöka komma på något som börjar på samma bokstav innan luckan öppnas.

– Bokskogen riktar sig till barn mellan 3 och 10 år. Tanken är att det ska vara pedagogiskt för alla, säger Abba Elmén Berg.

Utställningen pågår fram till den 11 november och är en egen produktion av Piteå museum.

 
 
  • Mest lästa artiklarna