Målet är att träffas fyra gånger under våren med start i början av februari. Man har redan sex anmälda till bokcirkelns tio platser.

– Första gången tipsar vi varandra om olika böcker vi läst, sen fortsätter vi genom att antingen tipsa varandra om böcker eller läsa samma titel som vi sedan pratar om. Det bestämmer gruppen, vi får se vilka som kommer, berättar Åsa Wilén.

Självklart bjuder man på fika, det verkar vara viktigt påpekar de båda.

Artikelbild

| ”Jan Svensson” av Johanna Lindbäck ”Sju förtrollande kvällar” av Mårten Sandén ”Den här sommaren kan bli min död” av Malin Stehn ”Du och Jag” av Katarina von Bredow ”becca” av Petter Lidbeck ”Små mekaniska mirakel” av Lissa Evans

Bokcirkeln är för barn i åldern 10 till 13 år och den som vill vara med anmäler sig till biblioteket.

– Den här åldern kallas ju ofta för bokslukaråldern, när man är runt tio så knäcker många läskoden och då brukar man sluka böcker.

Vi träffas i sagorummet där man ska hålla till under träffarna, och de två bibliotekarierna har med sig sina egna favoriter för åldergruppen. (Se faktaruta)

Iden om bokcirkel har funnits ett tag och fick en extra puff av ett medborgarförslag.

Artikelbild

– Bokcirkeln är förlagd lite senare på kvällen, för att alla som vill ska kunna vara med, alltså barn i hela kommunen, inte bara barn i stan, berättar Åsa.

Varför ska man vara med i en bokcirkel?

Artikelbild

– För att träffa barn i samma ålder, och för att det är roligt att läsa, och de flesta tycker att en bok blir ännu bättre om man får prata om den, berättar Jannike Lundgren.

– Många vill ofta dela med sig av en bra läsupplevelse, här får man det samtidigt som man får tips av andra, säger Åsa.

Det ges ut väldigt mycket böcker för barn i den här åldern, bokutgivningen för barn bara stiger för varje år, och det kan vara bra att få guidning och tips i djungeln av böcker.

– Även barn som gillar tunna böcker är självklart välkomna, man måste inte bara gilla tjocka och supersvåra böcker för att vara med, det viktiga är att man gillar böcker och gillar att läsa, avslutar Åsa som tycker det ska bli kul att höra vad barnen läser.